Tips: Flera intressanta webbinarier i juni

Under juni månad har du möjlighet att ta del av flera intressanta webbinarier som berör vattenfrågor på något sätt. Här är några tips!

Informationsmöte om projektutveckling inom LOVA och LONA

Projektet Mälaren – en sjö för miljoner inom Mälarens vattenvårdsförbund, arrangerar under 2021 flera kurser om projektutveckling för LOVA och LONA finansiering. Torsdagen den 10 juni anordnas ett digitalt informationsmöte om följande utbildningar/stöd: ”Att hitta finansiering till åtgärder för bättre vatten” och ”Utveckling av kommungemensam ansökan för hästar och övergödning”. Detta sker inom ramen för LIFE IP Rich Waters.

Om informationsmöte om projektutveckling och LOVA och LONA

Digitala samtal om vattenplanering

Den 16 juni bjuder vi i LIFE IP Rich Waters in dig till ett digitalt samtal med tema Hur fick vi politiskt stöd för vårt vattenarbete? Representanter från Katrineholms kommun och Enköpings kommun berättar om hur de arbetar och hur de fått utrymme för vattenfrågor på den politiska dagordningen.

Hur fick vi politiskt stöd för vårt vattenarbete

Webbinarium om gödselhantering på din hästgård

Vallentuna kommun bjuder in till hästwebbinarium 17 juni. Lär dig mer om hur du kan minska näringsläckage och parasittryck i din hästhållning.

Välkommen till webbinarium om gödselhantering – Vallentuna kommun

Så gör du en ansökan till LIFE-programmet

Vill du veta mer om innehållet i LIFE-programmet och hur du gör en ansökan? Då ska du anmäla dig till det digitala informationsmöte den 18 juni som Mälarens vattenvårdsförbund och Mälaren – en sjö för miljoner arrangerar genom LIFE IP Rich Waters.

Informationsmöte om LIFE-programmet

Webbinarium: Rena Mälaren

Den 23 juni har Mälarens vattenvårdsförbund bjudit in initiativtagaren till projektet Rena Mälaren Fredrik Johansson, till ett webbinarium där han bland annat kommer att berätta om nedskräpningen av våra sjöbottnar. Webbinariet är öppet för alla och ingen föranmälan krävs.

Webbinarium om Rena Mälaren